tirsdag den 16. november 2010

Spørgsmål til arbejdernes boligforhold

1) Redegør ud fra Lektien for årsagerne til de dårlige boligforhold i København: 
http://www.pladstilosalle.dk/frabaggrd/bolig2/index.html


De dårlige boligforhold blev forårsaget af industrialiseringen og udviklingen fra by til land. Der kom en voksende arbejderklasse, der alle skulle bo tæt på deres arbejdsplads. Derfor var der stor mangel på lejlighederne i indre by! 
Indbyggertallet steg markant i løbet af 1800-tallet og folk boede meget tæt på meget lidt plads. 
Bygningerne var ikke lavet til at rumme så mange mennesker, så folk indlogerede sig i fugtige kælderrum og kolde loftrum. Der var ikke anlagt i København, hvilket resulterede i, at befolkningen levede i en stank af affald fra både køkken og toilet. Affald og ekskrementer flød i rendestenene, hvilket gjorde byen til et usundt sted at færdes. 


2) Undersøg ved hjælp af nedenstående link og den vedlagte kilde Byggelovgivningen fra 1869 hvordan der fra officiel side blev forsøgt at forbedre boligforholdene for arbejderne: 
http://brumleby.dk/frontpage.php?oldthem=231&pageld=231


Den vedlagte kilde Byggelovgivningen er en masse paragraffer der skal sørge for at boligforholdene for arbejderne gøres bedre. Der er bl.a. fokus på at der skal være mere plads, lys og luft. Der kommer strikse regler om hvor store boligerne skal være og paragrafferne gør det umuligt at bygningerne bliver overbefolkede. Eksempelvis er det nu ikke tilladt at bruge kældre til beboelse med mindre der er vinduer så der er tilstrækkeligt med lys og luft. 


3) Vurder konsekvenserne af de forbedrede boligforhold: 


Arbejdernes boligforhold bliver meget bedre. Der bliver lavet kloakering i KBH, hvilket forøger levestandarden væsentligt. Byggelovgivningen sætter strenge regler for den enkelte bygning og gør livet ikke nær så trængt for det enkelte individ.    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar